Nuo tyttötontut ovat paljon minua innokkaampia tekemään näitä joulukalenteriluukkuja. Mutta kai minäkin edes jotain saan aikaiseksi.

Hupsista, enää vain kymmenen päivää jouluaattoon. Kuinka tämä aika menee näin nopeasti?!

lyhty.jpg

Ulkona tontunlyhdyssä palaa kynttilä joka ilta. En vain koskaan ole siellä tonttua nähnyt. Menin eilisiltanakin katsomaan ihan vartavasten, että näkisin edes jäljet, mutta ei ...
Miksihän osa tontuista on näkymättömiä? Nimittäin näkymättömiä tonttuja täytyy olla olemassa, koska tässä talossa ihmisetkin uskovat niitä olevan. Osaisinkohan minä muuttua näkymättömäksi?

kuu2.jpg

Kuu paistoi taivaalla pilvenraosta, ja oli aika valoisaa. Tontunjälkiä ei näkynyt, mutta sensijaan pupunjälkiä oli pihalla vaikka millä mitalla. Rusakoita on joka ilta ainakin kaksi linnunruokintapaikalla putsaamassa maahan tippuneet jyvät ja siemenet. - Ja arvatkaas, ihan vitivalkoinen metsäjäniskin oli keskiyöllä siellä. Voi voi, kunhan lähistöllä liikuskeleva kettu ei vain huomaisi sitä! Valkoinen mustahäntäinen vikkelä kärppä näkyy pihassa monta kertaa päivässä. Jotain ruokaa sekin varmaan hakee.

Eilisaamuna aikaisin kuului pihalla kummia; mustarastas luritteli kevätlauluaan pilkkopimeässä. Meillä on täällä 12 mustarastasta syömässä päivittäin omenaa ja pähkinämurskaa. Onkohan linnuilla jo kevät?

-------

ker%C3%A4t.jpg

Illalla sain leikkiä kivoilla palloilla, kun emäntä keri lankoja. Varastossa on iso muovilaatikollinen noita palloja ja isoja vyyhtejä. Villa tuoksuu ihanalta - niin kotoisalta.

Hauskaa päivää kaikille!
T. - Villainen Pikkuveli -tonttu