On aika leipoa jouluksi!

Löysin kuin löysinkin lumitähtimuotin itselleni. Olen melko hassu, kun keräilen noita muotteja, vaikka kaikkia en ole koskaan edes käyttänyt. Yhteensä erimallisia on koossa ainakin seitsemänkymmentä. :D - Tiedän, että tuo lumihiutalemuotti tulee olemaan kestosuosikkini sydän- ja enkelimuottien seurassa.

Kaupasta saa piparkakkutaikinaa edullisesti, ja helposti, joten se tulee olemaan tämänkin joulun pipareiden alkutekijä. Taikina olisi toki parempaa itsetehtynä, mutta ... tehdään taikinaa sitten ensi jouluna tai seuraavana.

Omat joululeipomukseni ovat perinteisesti taatelikakut, hedelmäkakut, tortut, Hannatädin kakut ja piparit. Nämä leivon myös tänä vuonna. Joskus olisi kiva kokeilla ehkä jotain muutakin joulupöytään, mutta perinteisistä en osaa luopua, ja kun muutenkin jouluaikaan tulee syötyä jopa liikaakin herkkuja, on parasta olla lisäämättä niiden määrää. Kaikella siis rajansa!

Nettimaailma on täynnä mitä ihanampia reseptejä. Kiertelen mielelläni virtuaaliherkutteluilla ruoka- ja leivontablogeissa, ja onneksi ne "syömingit" eivät lisää kiloja.