Tarkkasilmäinen näkee kuvassa muitakin kuin siivekkäitä.

1.1.2009

Tämän vuoden ensimmäinen eläinhavainto oli yöllä kolmen aikaan rakettien paukkeessa pihanurmikolla levottomasti säntäilevä myyrä. Aamulla ikkunasta katsoessani hiiri nakerteli pähkinöitä linnunruokintapaikan alapuolella. Lintuvieraista ensimmäisenä lensi paikalle sinitiainen. Muita tämän päivän Ekaeka -pinnoja oli kotipihan talitiainen, kuusitiainen, mustarastas, keltasirkku, viherpeippo, urpiainen, närhi, käpytikka, punatulkku ja harakka. Muualta bongasin variksen, korpin, pulun ja varpusen.

Sään puolesta olisi ollut hyvä päivä retkeillä ja valokuvatakin, mutta eilisen iltayön sessio paukkuaran koiran kanssa vei voimat. Uusivuosi vaihtui meillä "hartaasti" Radio Toivoa kuunnellessa, aikamoisen kovassa musiikkimetelissä, jotta saimme pidettyä ulkoa tulevat äänet mahdollisimman hyvin taustalla. Tuolla kanavalla soi paljon Samuli Edelmannin laulamia virsiä. Ne ovat sen verran hyviä, että taidanpa hankkia hänen levynsä itselleni.

----------------------------
Edit. 2.1.2009

Oman pihan lintupinnoja tänään: varis, pikkuvarpunen ja fasaani. Muualta havainnot: sinisorsa, naakka, töyhtötiainen ja puukiipijä.

Iltalenkillä kuului vielä lehtopöllön ääni.


puukiipijä
--------------------------------

Edit. 3.1.2009
Omassa pihassa tänään vihervarpunen. Muualta tilhi, räkättirastas, palokärki (ääni), pikkutikka, haapana, kyhmyjoutsen, telkkä, kalalokki, merilokki ja harmaalokki.

----------------------------

Edit. 4.1.2009
Oman pihan lintulistaan lisäyksenä hömötiainen.

---------------------------

Edit.  5.1.2009

Omalta pihalta
käpylintu sp (männyssä)

------------------------------

Edit. 6.1.

Muualta
hippiäinen
viiksitimali (ääni)

Tässä oma vuodenvaihteen 1. - 6.1. saldoni38 lintulajia.