Ajattelin aamulla, että kaupoissa on nyt tilaa, kun ihmiset ovat lomillaan. No, oikeassa olin. Mutta samalla huomasin olevani myöhässä kesätavaroiden hankkimisessani. Alemyynnit olivat jo tyhjentäneet hyllyt. Sain etsiä useammastakin paikasta telttakatosta, jonka tarvitsemme tapahtumiimme sateen- ym. suojaksi. Etsiskelin kyllä sinistä tai valkoista, sinivalkoraidallinenkin olisi kelvannut, mutta... eipä voinut väriä valita - ja mukaan lähti tummanvihreävalkoraidallinen. Siis se ainoa joka löytyi.

Puutarhamyymälästä ei tarttunut mukaan mitään, vaikka olin ajatellut ostaa jotain pientä pihalle luonnonkukkien seuraksi. Nyt ruukuissa kasvaa ahomansikkaa, poimulehteä, lehtohorsmaa sekä oravien ja lintujen viljelemiä pähkinäpensaan taimia ja kauraa - ja joku yllätyspensaan taimi (ehkä kiiltotuhkapensas).

Siirsin eilen tekemäni uusiokartongit pihalla nyt katoksen alle sateensuojaan kuivumaan. Peittelin ne viime yöksi kerniliinalla, etteivät aamunaikaiset harakat tee niistä uudestaan silppua.

Sadepilvet näyttävät toden teolla nyt tulevan päälle. Satakoon vaan yön, kunhan huomenna on poutaa. Sää ei ole koskaan pettänyt jazzeissa, toivottavasti ei huomennakaan. Piknik ruohikolla kuuluu sarjaan "jokakesäiset perinteet". Menu on vielä hakusessa, mutta eiköhän Meijän keittiö jotain taio ennen huomista. Syödään eväät sitten kotona, jos tulee sadepäivä.

Poimin pihan lähistölta puolitoista litraa tosi mehukkaita vattuja. Parhaimmat, valikoidut pakastin joulun jälkiruokaa varten. Vattujen oksilla oli hurjan paljon kotiloetanoita, ilmeisesti niitä lehtokotiloita. - Onneksi meillä on pihapiirissä seitsemän siiliä, jotka tekevät etanoistakin selvää. Ehkä meidän ei kannattaisi enää antaa niin paljon kissanruokanappuloita siileille, jotta popsisivat ennemminkin etanoita.

736010.jpg

Päivän yllätys oli huomata, että vuodatus.netissä on toinenkin Matkan varrelta -blogi . Yritin kyllä varmistaa etukäteen, että nimi olisi vapaa, mutta google ei sellaista löytänyt eikä vuodatus.nettikään. Sorry, bloginimikaima! Vuodatuksen blogiluettelo ei ole toiminut sinä aikana kun olen blogiani suunnitellut. Siitä varmasti olisi nähnyt jo olemassa olevat.