Hiukkasen hitaasti sujuvat meillä nyt joulutoimet, mutta mikäpä kiire tässä valmiissa maailmassa olisikaan. Tänään kuitenkin paistuvat ainakin laatikot uunissa. Laiskuuttamme ostimme valmiit soseet, ja kyllähän ne ovatkin hyvin käteviä.  Ajattelimme kokeilla nyt myös punajuurilaatikkoa, kunhan ensin löytyisi varmasti hyvä resepti sille. Lanttu-, porkkana- ja perunalaatikot ovat tietysti ne pakolliset. 

keitti%C3%B6ss%C3%A4.jpg

Taatelikakkuja leivotaan ainakin pari kappaletta, sillä niiden menekki on taattu. Meillä on takuuvarmasti onnistuva resepti vuosien takaisesta Kotiliesi -lehdestä, ja sen mukaan leivomme. Vaihdamme vain jauhot gluteenittomiin, ja kaikki muutkin jouluherkut teemme gluteenittomina, jotta ne sopivat kaikille.
Piparkakkutaikinaa tehdään valmiiksi, mutta ei paisteta vielä.  Pakastimessa odottaa torttutaikina jo. Kalapöytään sillit, mäti ja savulohi ostetaan vasta juuri ennen joulua, mutta gravilohi on suolattu ja odottaa pakastimessa.

Jouluruoat - vesi on kielellä jo niitä ajatellessa. Nehän ovat melkein parasta joulussa.