Mukava kesäreissu mielessä lähdin risteilemään Silja Europalla Tallinnaan.

Laiva oli hulppea ja hieno, ja sisustettu tyylikkäästi. Hyttimme 11.kerroksessa oli kuin huone parhaassa hotellisssa. Kyllä siinä passasi matkata.

merin%C3%A4k%C3%B6ala.jpg

Ikkunasta oli mukava seurailla lainehtivaa merimaisemaa ja Tallinnan sataman liikennettä. 

Koko päivän olin paastonnut, jotta jaksan syödä buffet-pöydästä koko rahan edestä. Laivaan mennessä olikin jo sudennälkä. Buffet-pöytä yllätti monipuolisuudellaan. Alkupalakierroksella osuin vege-tiskille, ja siinäpä olikin sitten runsaasti mielenkiintoisia maisteltavia lautaselle kerättäväksi. Lisäkkeiksi hain kalapöydästä suolakaloja.

Pääruokaa etsiessäni en varmaankaan löytänyt kaikkia vaihtoehtoja, sillä en huomannut lukea katosta roikkuvia kyllttejä, jotka olisivat opastaneet oikeille tiskeille. Niinpä sitten poimin lautaselleni vain ison keon graavilohta ja seuraksi paistettuja perunoita, kun tavallisia keitettyjä ei osunut reitille.

Mutta kaiken kruunasi sitten mahdottoman upea jälkiruokaosuus. Onneksi oli siihen oli tarjolla myös iso lautanen. Keräilin lautaselle kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Ja siinä vaiheessa vatsani oli jo niin täysi, että ehdin ja muistin pysähtyä kuvaamaan annokseni. (Edelliset annoksethan hujahtivat lautaselta saman tien, kun oli niin nälkä jo.)
 

j%C3%A4lkiruoka.jpg

Näitä jälkiruokia syötiinkin sitten hitaasti ja hartaasti kahvin kera. 

Koska kännykkäni kamera tilttasi, en itse saanut otettua muita kuvia. Mutta ...  myöhemmin saan kavereiltani lisää kuvia tästä reissusta, ja liitän ne varmaankin tähän postaukseen.

 

Matkamme oli ihanan hauska seikkailu, jossa ihan kaikki ei mennyt putkeen; mutta eipä se tahtia haitannut. Sen takia risteily on varmaan otettava uusiksi, paremmalla tuurilla. - Ainakin herätyskello on pantava soimaan, eikä luotettava siihen, että laivan peruskuulutukset toimisivat. Meidät nimittäin herätti kuulutus, jossa  ilmoitettiin puolen tunnin kuluttua alkavasta paloharjoituksesta ja pahoiteltiin matkustajille aiheutuvaa häiriötä. Meille tulikin aikamoinen kiire aamupalalle, jonne onneksi ajoissa ehdimme. Aamupalan aikana kaikki hissit ja palo-ovet suljettiin koko laivasta, ja henkilökunta meni "evakoitumaan". Onneksi meidän matkustajien ei tarvinnut liikkua paikoiltamme. Niin, emmehän olisi päässeetkään, koska kaikki ovet olivat kiinni. Oli siis hyvin aikaa syödä ihan rauhassa monipuolinen ja runsas aamupala.
Jossain vaiheessa kapteeni kuulutti, että hän jättää laivan. Taisi siis olla tosi paha tulipalo laivassa. -  Onneksi se oli vain harjoitus! Harjoitus kesti kuitenkin niin pitkään, ettei meitä enää päästetty maihin, joten Tallinnan kadut jäivät meiltä  tällä kertaa tallaamatta.


Paluumatkan aikana oli hyvää aikaa kierrellä laivan kaupoissa ja herkutella kahvilassa, sekä nukkua hytissä kunnon päiväunet.