lehdet.jpg

Joulun aikaan voi tunnelmoida erilaisten joululehtien parissa. Jo lehtien kansikuvat houkuttelevat jouluihmisen hankkimaan paperilehden. Lehtien sivuilla on mitä ihanimpia ja unelmaisia joulusisustuskuvia. Myös jouluiset ruoat ja leivonnaiset on kuvattu ammattitaitoisesti houkutteleviksi. 

Lehdistä saa vinkkejä ja inspiraatiota omiin jouluvalmisteluihin; ja mikä parasta, ajattomuus säilyy lehdessä joulusta jouluun. Ennen tätä mullistavaa nettimaailmaa minäkin keräsin vuosittain erilaisia joululehtiä; usein myös ulkomaisia. Joulun alla sitten otin lehtikasan käsiini ja selasin lehdet läpi. Samalla niistä tarttui joka kerran jotain pientä ideaa joulutouhuihini. - Nykyisin en enää ostele erikseen joululehtiä, mutta ne harvat aikakauslehdet, jotka tulevat kotiin, ovat nekin joululla kyllästettyjä tähän aikaan. Monet aikaisemmat lehdet ovat lähteneet kirppiksellä kiertoon, ja lopuista olen leikellyt sopivia kuvia joulukortteihin. Näiden tämänvuotisten lehtien kuvatkin leikkelen joulun jälkeen valmiiksi ensi vuoden joulukorttien materiaaliksi. 

Jouluateria on meillä ollut aika perinteinen, samoin kuin joululeivonnaiset, joten ruokiin ei tule juurikaan muutoksia, vaikka lehdissä olisi millaisia ideoita tahansa. Mutta kuvia katsellessa voi nauttia ja herkutella kalorittomasti, silmillään. 

tunnelmakuvia2.jpg

Joululahjaideoitakin nuo lehdet pullistelevat, ja siksipä moni askartelu- tai käsityöohje on vuosien aikana tullut saksittua joululehdistä kansiooni. Silti vain harvat niistä ovat koskaan tulleet toteutumisasteelle. Itse asiassa en edes muista, missä se askartelukansio nyt edes on. :D

Jouluiset aikakauslehdet ovat mukavaa lueskeltavaa vielä pitkinä joulunpyhinäkin. Itse nautin todellakin enemmän  (vanhanaikaisesta?) paperilehden lukemisesta kuin nettilehdistä. Mutta joulun jälkeen joululehtien aika on ohi. Kunnes ...  jouluihminen aloittaa seuraavan joulun odotuksen.