1249660772_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilisten vieraiden tuoma kimppu ansaitsee tulla kuvatuksi ja julkaistavaksi täällä blogissanikin. Iso sininen lattiamaljakko on ollut vuosikausia käytössä kuivakukille, ja nyt siinä saa kukoistaa tämä upea kimppu.

Tämä ensimmäinen loman jälkeinen työviikkoni oli valmistelua ensi toimintakauden koitoksiin. Onneksi sain aloittaa rauhallisesti, sillä tiedossa on ensi viikosta alkaen takuuvarmasti eloisia työpäiviä. Kesälomalla nukuin lähes joka päivä pienet päivätorkut, ja huomaan tarvitsevani sellaiset työpäivien jälkeenkin. Sitten jaksaa taas illalla ahertaa kotitouhuja.

Vattupuskat notkuvat, joten joka toinen päivä olen käynyt vakiopaikassani tyhjentämässä kypsät marjat. Harmi vain, että metsään jää vielä paljon marjoja pilaantumaankin. - Tänä iltana poimin kypsät viinimarjat, mutta varsinkin mustaviinimarjoja on vielä paljon raakileina. Karviaisetkaan eivät olleet vielä kypsiä, joten marjashow tulee jatkumaan parisen viikkoa vielä. - Ja sienet alkavat jo kutsua metsään; milloinkahan niitä ehtisi poimimaan?