1814455.jpg

Tämä nykymaailman tekniikka on tehnyt maailman pienemmäksi ja tuonut monia asioita lähemmäksi. Tapahtumia pääsee seuraamaan nyt itsekin livenä, web-kameroiden avulla. Facebookin sivuilta taas saa lukea ystävien ja tuttujen tuoreimmat kuulumiset ja terveiset.

Minulla on suosikeissa monia live-kameroita, joita säännöllisesti poikkean katsomassa. Tiehallinnon kelikameroista voi sään lisäksi katsoa vaikka kotikylän maisemia. Tutut käyvät vilkuttamassa kameroiden kautta tervehdyksensä milloin mistäkin päin Suomea tai maailmaa. - Kameroita alkaa olla jo kaikkialla, ja tekstiviestin hälyttämänä tietää tulla tietokoneelle "moikkaamaan" tuttujaan.

Suosikkejani, joita tällä hetkellä seuraan, ovat kelikamera, haikaranpesäkamera, Sääksikeskuksen allaskamera, Islannin tulivuorikamera, ja täällä käyn seikkailemassa ympäri maailmaa. - Islannin Eyjafjallajökull -tulivuori puskee nyt vesihöyryä tai tuhkaa, joten se lienee taas aktivoitumassa. Edellistä purkausta pystyi seuraamaan kolmen web -kameran kautta. Luonnonvoimien myllerrystäkin näkee siis nyt suorana lähetyksenä muualtakin kuin televisiosta.

Edit. 20.7.

Täältä näkee live-videokuvaa New Yorkin katujen hulinasta ja yöelämästäkin (aamulla Suomen aikaa); sitä voi seurata äänien kera. Näkee mm. kuinka rotat juoksentelevat yöllä katujen poikki ja roskiksien luona, epämääräisiä kaksijalkaisia unohtamatta. - Mielenkiintoista!