Eilen oli taas uuninlämmityspäivä. Leivoin sämpylöitä (speltti-seesaminsiemen-sokerijuurikaskuitu -yhdistelmällä) ja omenapullia, sekä paistoin lihakaalilaatikkoa.
Jonkinmoinen näppituntumalla tehdyn kaalilaatikon ohje tässä (riittää neljälle herkkusuulle):
- kahvikupillinen täysjyväriisiä keitettynä kypsäksi
- n. kilon kokoinen keräkaali silppuna kuullotettuna öljyssä
- 300g jauhelihaa ruskistettuna
- yksi iso sipuli silputtuna kypsymään pannulla jauhelihan kanssa
- mausteeksi maustepippuria, mustapippuria ja suolaa
- siirappia reilu loraus
- kasvislientä nesteeksi n. 2 dl
Kaikki aineet sekoitetaan ja laitetaan vuokaan paistumaan uuniin vajaaksi tunniksi 175 C asteeseen.
Puolukkasurvos kruunaa makunautinnon!
Kommentit