1254063751_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eilen oli taas uuninlämmityspäivä. Leivoin sämpylöitä (speltti-seesaminsiemen-sokerijuurikaskuitu -yhdistelmällä) ja omenapullia, sekä paistoin lihakaalilaatikkoa.

Jonkinmoinen näppituntumalla tehdyn kaalilaatikon ohje tässä (riittää neljälle herkkusuulle):

- kahvikupillinen täysjyväriisiä keitettynä kypsäksi

- n. kilon kokoinen keräkaali silppuna kuullotettuna öljyssä

- 300g jauhelihaa ruskistettuna

- yksi iso sipuli silputtuna kypsymään pannulla jauhelihan kanssa

- mausteeksi maustepippuria, mustapippuria ja suolaa

- siirappia reilu loraus

- kasvislientä nesteeksi n. 2 dl

Kaikki aineet sekoitetaan ja laitetaan vuokaan paistumaan uuniin vajaaksi tunniksi 175 C asteeseen.

Puolukkasurvos kruunaa makunautinnon!