Talven jälkeen oli kiva pistäytyä pihalla katselemassa, mitä kaikkea sieltä jo löytyy. Minulla oli kädessäni nyt oksasakset ja harava, joten kamerapuuhat jäivät tällä kertaa väliin.

Lintujen ruokintapaikoilta haravoin auringonkukan- ja kauransiemenjätteet kompostoriin. Silavat saivat kyytiä myös samaan paikkaan. Enää lintuja ei tarvitse ruokkia suurimittaisesti, kun luonnostakin löytyy niille riittävästi evästä. Vain kaksi automaattia jätettiin tarjoamaan herkkuja. - Käpylintu lenteli aivan pääni päältä innokkaasti laulaen, ja istahti kuusen latvaan; kaveria oli varmastikin etsimässä. Yksi västäräkki ja tiaiset seurasivat puuhiani, ja ne ryntäsivät heti ruokintapaikoille, kun lähdin pois.

Sinivuokot ja kevättähdet ovat kukassa, ja kevätkaihonkukat ja scillat avaavat nuppunsa varmastikin jo huomenna. Valkovuokoissakin oli nuppuja, kuten myös ensimmäisinä pilkistävissä voikukissa. Kesä on siis lähellä. Onnenpensasta en huomannut tarkastaa, mutta rhodot ovat näköjään talvehtineet hyvin, ja kasvattavat nyt vahvat nuput.