Tulkoon joulu

jouluruusu3.jpg

Tämä päivä on meille tontuille jännittävä päivä. Olemme arvailleet, mitä joulun herkkuruokia me tänään saamme, sillä jouluruoat on meille lupailtu. Yhteinen jouluruokailu herkkuineen on talossakin lähes ainoa iso joululahja yhdessäolon lisäksi, joten varmaan meillekin katetaan oma joulupöytä.

karkkeja2.jpg

Täällä on soinut ovikello ja monta tonttua on käynyt tuomassa paketteja. Aikuisille ne voivat näköjään tuoda paketit pitkin jouluaikaa, mutta lapset saavat pakettinsa vasta jouluaterian  jälkeen. - Käyköhän joulutontut tuomassa lahjoja toisille joulutontuille? Ainakaan me emme ole tonttuilleet yhtään lahjaa toisillemme, emmekä kyllä muillekaan. Emäntä sanoo, että oma perhe ja me itse olemme jokapäivänlahjoja, ja se riittää.  

Jouluaatto on rauhoittumisen päivä. Keskipäivällä julistetaan joulurauha, ja sen jälkeen syödään joulupuuro. Sauna on lämpimänä , ja siellä voi itsekukin käydä päivän mittaan omassa tahdissaan. Kuudelta luetaan jouluevankeliumi ennen jouluateriaa, ja senjälkeen vaan rentoudutaan yhdessä ja kuunnellaan hyvää joulumusiikkia koko illan ajan. Valvoa saa myöhään ja yöllä syödäkin.  - ON JOULU.

Bach: Jouluoratorio

 

Oikein onnellista ja hyvää joulua kaikille !