t%C3%A4htivalo.jpg

Eilinen sunnuntai näkyi talonväellä kuluvan pääasiasssa hyggeillen. Hyggeily on uusi nimitys kotoilulle, eli tarkoittaa levollista kotonaoloa ja rauhallisia puuhailuja. Me tontutkin osaamme sen taidon. - Tämän talon tonttujen touhut eivät muutenkaan ole kovin rasittavia, mutta toisin taitaa olla tonttukollegoilla Korvatunturilla.

Suomalaiset ovat innokkaita tavaranhamstraajia jouluna, ja se näkyy kyllä kaupoissa näinä päivinä. Täällä ei moista tavaravimmaa onneksi tunneta. Talonväki yrittää ajoittaa ruokaostosreissunsakin aikaiseen aamuun, jolloin kaupoissa on vielä lyhyet kassajonot.

Meidän kaikkien paras joululahja on mukava yhdessäolo hyvän jouluisen ruoan lisäksi; siksipä myös meillä tontuilla on leppoisat oltavat. Yksi tai korkeintaan kaksi pikkulahjaa on jokaiselle, ja se riittää. Villasukat ainakin on jokaiselle tänä jouluna, sen olen pannut merkille. - Ai niin, senhän piti olla salaisuus! No, nytpä se ei sitten enää olekaan.

Joulun ruokatarvikkeet on maitoja lukuunottamatta jo hankittu.

juurekset.jpg

juurekset2.jpg

Kävin tarkistamassa, mitä kylmiöstä löytyy.  Siellä on lanttua, bataattia, porkkanoita ja perunoita laatikoita varten. Rosollitarpeetkin ovat koossa,  ja pakastimessa on valmis suolalohi, mätiä ja kinkku. Luumut, taatelit, suklaat ja kakut odottavat aattoa myös. Joululimsaakin löytyi lähikaupasta jo marraskuussa, ja sitä ostettiin varmuuden vuoksi jo silloin heti varastoon. 

sipulit2.jpg

Kaikki ihmisten namiherkut vain oli piilotettu jonnekin. - Hih, he piilottavat ne itseltään. Jos minä pikkuinen niitä pääsisin maistelemaan, tuskin edes huomaisivat.

Kyllä nyt kelpaa joulun tulla!

arvelee

- Pikkuveli