Pihalla olen kääntänyt pikkuisen kasvimaani ja maa-artisokkapenkin, joka olikin lapionpiston syvyyden alapuolelta vielä ihan jäässä. Otin muutaman mukulan keittoa varten, ja pienet laitoin takaisin multaan uutta satoa antamaan.

maa-artisokat.jpg

Pihapuuhista oksien haketus ja lehtikompostien kääntäminen saavat odottaa vielä pari viikkoa, ja sittenhän pääseekin jo kylvö- ja istutuspuuhiin.

 

punarinta.jpg

Pihan elämää on tullut rikastuttamaan lintujen ruokintapaikalle ilmestyneet muuttolinnut. Punarintapariskunta tuli ilmeisesti omalle kotipihalleen, sillä selvästi ne hakevat pesätarpeita. Koko talven meillä on ollut 12 mustarastasta, mutta nyt niitä on yhteensä jo kolmattakymmentä. Peippo- ja järripeippoparvetkin tankkaavat täällä voimaa loppumatkalleen.

j%C3%A4rri.jpg 

Koska öisin on pakkasta ja välillä luntakin maassa, linnuille on tarjolla rasvapötkö ja automaatissa kauranjyviä-kuorittuja auringonkukansiemeniä-jauhettua maapähkinäseosta. Pieniksi kuutioitua omenaa linnut saavat maahan päiväannoksen verran kerrallaan. Oman omenapuun satoa on riittänyt hyvin tähän asti.

 

sepelkyyhkyt.jpg

pari.jpg

Sepelkyyhkyjä on liikkeellä nyt runsaasti. - Tämä pariskunta on asettautunut pesimään lähikuuseen.