Tänään on päivä, jolloin pääsemme katsomaan, missä emäntämme aina päiväsaikaan käy. Siellä kuulemma ihan vilisee pikkutonttuja. Meillä on mukana "Ihana joulu" - CD, jota toivomme lasten kuuntelevan. Meistä se on paras joulusatu ja ne laulutkin siinä ovat oikeasti ihania. Kuulimme, että siitä puhuttiin telkkariuutisissakin eilen.

“On jouluilta tonttulassa. Kaikki valmistautuvat yhteiseen joulunviettoon. Sauna on lämpiämässä, joulupuuro porisemassa, kynttilät kastettu ja piparkakut paistumassa. Pienelle Teppana-tontulle joulun vietto on uutta ja ihmeellistä. Muilta tontuilta hän oppii ikivanhoja jouluperinteitä ja uskomuksia, mutta hän oppii muutakin. Hän löytää joulun salaisuuden.”Saimme eilen nähdä tämän kuvan joulukalenterista, jossa ne täällä ommellut tontuntossut ovat. Tänään näemme kalenterin ihan oikeasti.

Pikkuisen jännittää mennä päiväkotiin, mutta uskomme selviävämme. Eikä ne lapset voi kohdella tonttuja huonosti, varsinkaan näin lähellä joulua. Meillä vaan on niin herkkä kuulo, että meteli saattaa käydä korviin.


Mistä tunnet pienen tontun?
Punaisesta lakistansa
harmahasta parrastansa
hymystänsä lempeästä
katseestansa veikeästä.
Siitä tunnet pienen tontun.

Mistä löydät pienen tontun?
Polulta taapertamasta
tieltä tepastelemasta
hämärissä huiskimasta
lasten korvaan kuiskimasta.
Sieltä löydät pienen tontun.

-Maija Baric