1317955.jpg

Kaalipata, lisäkkeenä riisiä ja puolukkasurvosta, oli tämän lauantain herkkuna. Isossa valurautapadassa haudutettuna siitä tulee aina ihananmakuista.

Tämänpäiväiseen pataan kuullotin öljyssä runsaasti sipulia, porkkanaviipaleita ja tummaa soijarouhetta. Kaalisuikaleetkin saavat kuullottua viitisen minuuttia. Sen jälkeen lisätään nesteeksi vähän vettä ja soijakastiketta, ja keitos saa muhia liedellä tunnin verran. Lisäsin joukkoon pari ruokalusikallista siirappia, teelusikallisen kuivattua meiramia, ja maistamisen jälkeen hiukkasen suolaa. Pata sai olla miedolla lämmöllä hautumassa vielä puolisen tuntia. (Lämmitettynäkin tämä olisi hyvää, mutta sitä tuskin on jäljellä enää seuraavana päivänä. :))