1262357810_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vuosi vaihtui kuulakkaassa pakkassäässä. Aurinko tarjoili säteitään runsain mitoin, vaikkei niistä lämmittämään ollut. Linnutkin uskalsivat jo äännellä vaimeasti.

Heti aamusta lintujen ruokintapaikalla oli ruuhkaa. Onneksi siellä on tarjolla ruokaa monessa paikassa ja monipuolisesti jokaiselle sopivaa. Hyvin näyttää maistuvan kaikki tarjottava.

Linnut liikehtivät nyt suurissa parvissa. Aamusella keltasirkkuja oli 11, mutta jostain joukkoon liittyi lisää lintuja.  Auringonlaskun aikaan laskin niitä olevan maassa yhtäaikaa ruokailemassa 24. Keltasirkuille tarjoilen nyt pakkasilla kuorittua kauraa.

Viherpeipot liikkuvat noin 50 linnun joukolla, ja auringonkukansiemenet saavatkin kyytiä. Talitiaisia laskin 25 ja sinitiaisia 20; ne lentelevät yhdessä. Rasvamakkarat, pähkinät, sianihra ja rasvasiemenseos ovat niiden herkkua. Mustarastaita näkyi tänään vain kolme. Ne syövät mielellään kaikkia siemeniä ja omenoita. Viime aikoina ruokailemassa on  käynyt 8-10 mustarastasta, mutta ehkä tänään oli jossain parempi herkkupaikka. Pikkuvarpusia on säännöllisesti 11 linnun parvi syömässä pikkusiemeniä.

Varikset ja harakat eivät uskaltautuneet talon vieressä olevalle ruokintapaikalle, ainakaan sinä aikana kun ikkunan takaa lintuja tarkkailin. Sen sijaan kuusi närheä kävi rohkeasti rohmuamassa pähkinöitä. Velma Jurottaja ilmestyi näkyviin iltapäivällä juuri kun pihalla oli kerrallaan todella paljon verotettavaa. Varpushaukka siis vilkaisi herkkupöytäänsä, ja nappasi osansa.

Tästäpä alkaa siis vuoden 2010 lintuhavaintolistani.

1. viherpeippo

2. talitiainen

3. sinitiainen

4. keltasirkku

5. pikkuvarpunen

6. mustarastas

7. närhi

8. varis

9. harakka

10. varpushaukka