Kävin aamusella keräämässä viimeiset vatut, ja samalla poimin viinimarjoja ja karviaisiakin. Kannua täyttäessä iski inspiraatio leipoa niistä sekamarjapiirakka. Kävin eilen ensivierailulla Mantelin Kakkuja -blogissa, ja ajattelin kokeilla siellä olevaa puolukkapiirakkareseptiä. Hyvä piirakkapohja siitä tulikin! Vaniljakastikkeen kanssa tarjoan herkkua tänään.
Olen oppinut käyttämään uunia tehokkaasti, joten samoilla lämmityksillä paistoin pannarinkin.
Tein myös vuokaruokaa pihalta ja ruokakaapista löytämistäni tarvikkeista. Tämmöistä tuli tällä kertaa:
Pihallamme kasvanut valkoinen kesäkurpitsa sai toimia suunnanantajana. "Itketin" suolalla kesäkurpitsaviipaleet talouspaperin päällä ennen vuokaan laittamista. Lisäsin kukkakaalin paloja, herkkusieniä, pieniä nauriskuutioita ja paprikaa. Mausteeksi Italiasta tuomaani yrttisekoitetta ja tuoretta persiljaa. Munamaidon tein ruokakermasta, maidosta ja kananmunista, ja maustoin sen kahdella reilulla ruokalusikallisella piparjuurituorejuustoa. Pinnalle ripottelin runsaasti juustoraastetta. Annoin ruoan muhia uunissa tunti 15 minuuttia.
Kommentit