M

 

Manteli -  Jouluaattona puolenpäivän aikaan perheessämme on jouluisen riisipuuron aika; samalla Joulurauhan julistusta radiosta kuunnellen. Puuroon livahtaa aina yksi manteli 'tuomaan onnea seuraavaksi vuodeksi' jollekin perheenjäsenellemme.

puuro.jpg

Mausteet - Jouluiset mausteet: neilikka, kaneli, inkivääri, pomeranssinkuori, kardemumma, sahrami, ... - Ilman niitä ei joulu maistu joululta. Piparitaikinaan, maustekakkuun, pullaan laitan jouluisin reilusti mausteita. Glöginkin pitää maistua vahvasti, muultakin kuin kuumalta mehulta. Joulupuuro vaatii seurakseen kanelia, muutenhan se on vain pelkkä puuro. :)   Säilytän joulumausteita punaisessa peltipurkissa, ja tähän aikaan vuodesta availen purkkia usein ihan vain tuoksutellakseni.   

tuoksua.jpg

 

Marsipaani - Stollen on yksi mukava joululeivonnainen, joka tulee ostettua kaupasta valmiina. Olen joskus leiponut sitä itsekin, mutta olen todennut helpommaksi käväistä hakemassa sen saksalaisesta lähikaupasta. Herkullinen mantelimassa pullan sisällä saa ainakin minut vesi kielelle. - Marsipaanista voi muotoilla myös kivaa joulusyötävää. Suloinen marsipaanipossu houkuttelee enemmän kuin kinkku, joskin sekin saa pitää 'henkensä' ja ilahduttaa pöytäkoristeena ainakin loppiaiseen asti. Sannan blogissa on valmistusohjeet helpoille sokerimassapossuille, mutta ne onnistuvat myös marsipaanista tehtyinä.

Musiikki - Kuten ainakin te, jotka olette avanneet tämänvuotiset joulukalenteriluukkuni, olette huomanneet, musiikki on minulle tärkeä osa joulunodotusta ja joulua. Jokaisessa luukussa on musiikkilinkkejä avattavaksi ja kuunneltavaksi.
Tämän päivän musiikiksi valitsin Boney M - Christmas Album 1981.

Myyjäiset - Joulun alla jokaisella paikkakunnalla järjestetään myyjäisiä, joista on helppo hankkia lähes kaikki joulun tarvikkeet. Tuusulassa yhteismyyjäiset ovat huomenna lauantaina. Tällä kertaa pääsen paikalle ilman vastuutehtäviä, eli saan kierrellä ostajana. Ostoslistallani on perinteinen havukranssi ulko-oveen, kauralyhteet linnuille, ja joku herkkukakku. Sallin itselleni myös lukuisat heräteostokset.
 

myyj%C3%A4ismainos%202014%20Hyryl%C3%A4.