1268976090_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 rkl leivinjauhetta
vaniljasokeria
2 dl perunajauhoja
3 rkl konjakkia
 
Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisäää perunajauho-leivinjauheseos ja vaniljasokeri vuorotellen konjakin kanssa.

Paista voidellussa ja gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotetussa vuoassa aluksi 200 asteessa, kunnes kakku on kohonnut ja saanut väriä, alenna sen jälkeen uunin lämpötila 175 asteiseksi. Kokonaispaistoaika 50-60 min.
..


Edit. 28.11.2010

Tässä linkki toiseen, todella herkulliseen konjakkikakkuun, mutta koska siihen laitetaan vehnäjauhoa, se ei sovellu keliaakikolle. (Huom! Kakun paistoaika on paremminkin 1 tunti kuin ohjeen 45 min.)
Testaan joskus sopisiko gluteeniton jauhoseos vehnäjauhon tilalle.