200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
1 rkl leivinjauhetta
vaniljasokeria
2 dl perunajauhoja
3 rkl konjakkia
Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisäää perunajauho-leivinjauheseos ja vaniljasokeri vuorotellen konjakin kanssa.
Paista voidellussa ja gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotetussa vuoassa aluksi 200 asteessa, kunnes kakku on kohonnut ja saanut väriä, alenna sen jälkeen uunin lämpötila 175 asteiseksi. Kokonaispaistoaika 50-60 min.
..
Edit. 28.11.2010
Tässä linkki toiseen, todella herkulliseen konjakkikakkuun, mutta koska siihen laitetaan vehnäjauhoa, se ei sovellu keliaakikolle. (Huom! Kakun paistoaika on paremminkin 1 tunti kuin ohjeen 45 min.)
Testaan joskus sopisiko gluteeniton jauhoseos vehnäjauhon tilalle.
Kommentit